
Sukces naszych uczennic z klasy VII.
Drużyna złożona z dwóch uczennic klasy VII Julii Antoniuk i Emilii Wolanin, pod opieką Pani Marzeny Brodaczewskiej, reprezentowały naszą szkołę 27 marca
2025 r. w konkursie kulinarnym „Zdrowie na talerzu” organizowanym przez Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Siennicy Różanej. Hasłem tegorocznego konkursu były „NOWALIJKI na talerzu - kreatywne danie główne z sezonowych skarbów”.
Uczestnicy mierzyli się testem sprawdzającym wiedzę z zakresu zdrowego żywienia, i procesów związanych z odżywianiem, samodzielnie przygotowywały danie konkursowe a następnie prezentowały je przed komisją konkursową. Nasze dziewczyny zajęły III miejsce. Przygotowały pyszne gofry ze szpinakiem i dodatkami w postaci łososia, pysznego serka, pesto z czosnku niedźwiedziego i „sezonowych skarbów”.
Gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów.